Tasty Summer - Бургас

Tasty Summer - Бургас

Идният уикенд Бургас ще бъде домакин на Tasty Summer, който ще събере под едно небе най-добрите бармани, баристи, сомелиери и кулинарни магьосници.
Затова участието ни там е повече от задължително. Сред феерията от вкусове и аромати, неизбежно трябва да посетите и нашия щанд за прясно изпечено, ароматно кафе. Специално за изданието на Tasty Summer днес печем
Етиопия Моплако – така харесваната от всички ни етиопска Арабика Типика от фермата на Хелена Георгалис. 
Специално за гостите на бургаския фест ще пакетираме в 150 гр. пакет с цип и едностранен вентил – за по-добро съхранение на ароматните зърна. Цената естествено ще бъде също специална, така че всеки да може да отнесе у дома си ароматен къс от Етиопия. 
На нас също така се пада честта да закрием последната фестивална вечер, която ще е пълна с много изненади и любопитни елементи от света на кафето. 
Йордан Дъбов ще разкаже за тайните на specialty coffee от кафеения храст до вкусовете в чашката, а гостите ще могат да опитат и да се насладят на страхотното ни еспресо и капучино приготвено от професионални баристи. 
Няма да издаваме повече тайни, които се крият във всяко кафеено зърно, а ще оставим то да изненада вас. 
Извън кафето, през трите дни между 24, 25 и 26 юли жителите на града, както и неговите гостите ще могат да се насладят на най-различни и майсторски решения от кухнята и извън нея. 
Вечерта ще започне с „Часът на готвача“ – кулинарното шоу на шеф Иван Манчев и шеф Андре Токев. Присъстващите ще могат да опитат от тристепенното меню и да се насладят на неопитани досега специалитети.

СЛЕДЕТЕ ТУК И ДРУГИТЕ НИ УЧАСТИЯ В ИЗЛОЖЕНИЯ И ФЕСТИВАЛИ
В „Часът на бармана“, участие ще вземе рекордьорът на Гинес Пенчо Пенчев, който постави рекорд за най-много направени коктейли (общо 2014 на брой). 
През цялото време от 16 до 23 часа ще бъдат отворени и демонстрационни палатки с интересни и любопитни храни и напитки, където всеки може да се забавлява, опитвайки вкусовете на лятото. Участие ще вземе и майстор декоратора Веселина Славчева, която ще изненада отново с невероятното изкуство от света на карвинга, но освен това, хората ще могат да се докоснат до него, по-близо от всякога и сами да се опитат да изразят своите фантазии.
Първото издание на дългия кулинарен уикенд Tasty Summer се провежда по инициатива на Българската асоциация на собствениците в туризма с изключителното съдействие на Община Бургас и Обществения дарителски фонд – Област Бургас, а осъществяването му е поверено на организаторите на националния конкурс „Сомелиер на годината“.


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създад..

96,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Cup of Excellence Коста Рика 2015 започна!
Седмицата на специалното кафе... Cup of Excellence Коста Рика 2015 започна! Ежегодният годшния конкурс за специално кафе организиран от COE в Коста Рика започна, а в редиците на международното жури е и Йордан Дъбов. Той, както и останалите съдии ще определят най-доброто кафе от фермите на Коста Рика. Това е един наистина невероятен турнир, където работата на всички фермери, стигнали до финалите ще бъде ранкирана спрямо скалата и критериите за оценяване на COE.Преди всяко едно от тези кафе..
Предстои специализираното изложение СИХРЕ
На щанда на My Gourmet World, в партньорство с Асоциация на българските баристи, ще бъдат представени специални кафета, приготвени по няколко алтернативни метода.Алтернативното извличане на екстракт от кафеените зърна е най-новата мода в баристиката. Баристите търсят начини да извлекат най-вкусната и ароматна част от съдържащите се етерични масла в кафееното зърно.Ще бъдат представени следните алтернативни методи за приготвяне на кафе:V60 – Уред за приготвяне на кафе на японската фирма Харио. Ко..

Коментари към "Tasty Summer - Бургас "

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..