Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!

Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!

Горди сме да се похвалим, че първият международен проект с участието на DABOV Specialty Coffee стартира на 20.04.2016 г.
Мястото е най-новият кофи шоп, който се намира в центъра на Лондон и ще го познаеш под името Coffee Life“.
Нещото, което ще ти направи внезапно първо впечатление, след прекрачването на прага, е интериорният дизайн на (не можем да го наречем дори заведение – звучи недостатъчно за подобен тип място) този малък кафеен кът от рая. С няколко крачки по-напред започват да се открояват и малките детайли. Усещането на стар бук и дъб по пръстите, орнаментиката и декорацията радват сетивата на 5 нива – едновременно.
Стигаме до бара. Перфектно конструирано меню. Лист еспресо и производни. Лист филтрационни методи. Лист еднотипни кафета и еспресо смеси.
Няма как погледът ни да не бъде прикован в custom made еспресо машината LaMarzocco, две впрочем... 3-групови... истински зверове. Безкомпромисна машина, способна да създаде най-сочния еспресо шот, който не си си и представял, че ще опиташ.
Филтрациите ще бъдат приготвяни посредством хемекс, хариоV60, сифон и аеропреса в комбинация със системи за гореща вода Марко. Речникът ни започва да става леко беден, опитвайки се да опишем подобен тип емоция. Това си е направо кафеена поезия.

Баристите са супер подготвени и разбират фундаментите за приготвяне на кафе. Под фундаменти имаме  предвид – да, 1 грам прави разлика, 1 градус в температурата прави разлика, 1 градус в наклона на тампинга прави разлика. Тренирани са от нашия маестро Йордан Дъбов и са подготвени да извлекат най-сладките нотки в чашката.
Да не забравяме магията на чая DelmarTe, който допълнително вкарва лукс в менюто, както и вълшебно вкусния горещ и студен шоколадов десерт на Chocotigo.
Истински се вълнуваме, че сме част от това приключение, и че вече можеш да опиташ от нашите прясно изпечени кафета и в Лондон.
Coffee Life ще отвори врати на 19.04.2016, така че, ако имаш път към Лондон или може би вече си там, то това е мястото, където ще откриеш истината за кафето. А за да го откриеш по-лесно, можеш да погледнеш и на картата тук: http://dabov.bg/clients

 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Харио - прозрачен уред за филтриране на кафе V60 - 02

Харио - прозрачен уред за филтриране на кафе V60 - 02

Лесен метод с филтрация за приготвяне на превъзходно кафе у дома, в офиса или във вашето кафене.Начи..

12,00 лв.

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създад..

96,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Коментари към "Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!"

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..