Историята на едно Specialty Coffee от Коста Рика

Историята на едно Specialty Coffee от Коста Рика

Коста Рика… Нищо не бяхме чували за Коста Рика, освен, че имат страхотни кафета. И когато Йордан Дъбов беше избран за член на журито на Cup Of Excellence в Коста Рика, с тиха радост се надявахме да се върне с някой шлифован диамант. И това се случи.

С връщането си от Коста Рика, Йордан донесе костариканското спокойствие. Pura Vidaбеше и поздрав и пожелание за нещо хубаво, което ще се случи. Беше убеден, че е открил едно от най-добрите кафета в Коста Рика и искаше да намерим начин да го представим на нашите клиенти.

Сякаш обаче беше убеден, че ще спечелим на онлайн аукциона.

И ето денят дойде – 17.06.2015, 9:00ч. костариканско време и 16:00ч. българско. Заредихме се пред 2 компютъра и търгът започна. Ние знаехме точно какво искаме и затова имахме стратегия – да не бързаме, а да изчакаме развитието. Имаше време. Всичко се случваше бавно, но сигурно. За „нашето“ кафе явно имаше и други кандидати. Не трябваше да подценяваме ситуацията. Беше напрегнато. Целият аукцион продължи над 6 часа, но накрая ликувахме с шампанско. Имахме успешна стратегия, а именно:

Нашата стратегия никога не е била надцакване, извиване на ръце и подценяване на труда на фермерите. Напротив, винаги сме били щастливи да платим по-висока цена за по-качествено кафе. Защото винаги сме гледали напред и сме виждали лицата на фермерите, техните семейства и работниците им, които с усмивка посрещат новината, че трудът им е уважен и някой е платил честна цена за труда им (което от своя страна гарантира по-добър живот за тях и децата им). Подобни новини се посрещат често и със сълзи, защото обикновено трудът на фермерите, където и да е по света, е подценяван, а възможността да получат многократно по-висока стойност за продукта си е наистина вълнуващо преживяване. И то не заради паричната стойност, а главно заради уважението към положения труд.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Ямайка Блу Маунтин

Ямайка Блу Маунтин

С ненатрапчивата си киселинност, много лекия лешников аромат и мекия си вкус, това кафе е е..

15,84 лв.

Свързани статии

В търсене на истината за Етиопското кафе
Днес ще ви разкажем за необикновеното етиопско кафе, известно с невероятния си и запомнящ се вкус.За да може обаче да разберете „специалното” за това кафе, трябва да се върнем малко или доста назад във времето.В тази връзка искам да спомена, че за едно кафеено храстче са нужни поне 3 години, за да достигне пълна зрялост и да дава хубави плодове.Сега си представете тези 3 години наложени върху времева линия от 200 хиляди години, които в човешките представи са огромно като „количество” време..
Ферма Найнти Плюс - Етиопия
Може да се каже толкова много за това кафе, но дори и всичко казано ще бъде малко.Истината е, че ако обичате кафето като напитка, то тези на Найнти Плюс са извор на вдъхновение за всеки.Найнти Плюс оперират в две страни. В Панама, където компанията притежава и ферма от 134 хекатара, а също така колаборират работата си с фермери от Етиопия в регионите Иргачеф, Сидамо и Оромия.Ще насочим вниманието си към фермите, които оперират в Етиопия, а за Панамските ще поговорим друг път и ще отделим специал..
Честит рожден ден на „Мирела“
На 17 септември, 2016 г. в Ринг Мол агенцията за недвижими имоти “Мирела”, организира томбола по случай своя 25-ти рожден ден. На събитието ще можете да опитате от нашето специално кафе и чай. Програмата ще бъде интересна - водещ Емил Чолаков, концерт на Михаела Филева и разбира се Dabov Specialty Coffee, което ще направи денят Ви прекрасен.  Ето какво сподели екипът на Мирела след събитието:"Благодарим на DABOV Specialty Coffee за отговорното и коректно отношени..

Коментари към "Историята на едно Specialty Coffee от Коста Рика"

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..