Доминиканска република - Лос Лириос

Доминиканска република - Лос Лириос

Във фермата „Лос Лириос”, намираща се в региона Барахона е разработена специална програма, която гарантира високото качество на кафето. Преработката “honey” на кафеените зърна е избрана, за да се получи изключителна сладост на напитката.
При метода “honey” се събират само зрели череши, които гарантират високо ниво на захари. Обработката става в ръчна машина, в която се премахва месото и кожата на черешките.
След това кафеените зърна се разпростират в дървени легла и се оставят на слънце да се изсушат за около 17-22 дни. Това е достатъчно време, за да проникне по-голямо количество от пулпата в самото зърно.
Кафетата, обработени по този метод имат уникален вкусов профил, който се характеризира с отличителен сладък вкус, с деликатни аромати на плодове, сладка, сочна киселинност и сладък послевкус.
Информация за кафето:

• Държава: Доминиканска република

• Регион: Барахона

• Фермер: Пауло Лопез

• Местоположение: N 19° 28′ 0″ W 70° 24′ 0″

• Сорт: Типика

• Сертификати: N/A

• Награди: 85 т. (COE)

• Надморска височина: 750 m.

• Процес на обработка: меден (Honey)

• Ниво на изпичане: ful city

• Препоръчваме за: филтър, френска преса, вакуум пот, еспресо, еспресо смеси.

Вкусов профил:
АРОМАТ: плодов, на сладки плодове
ВКУС: сладък, меден
ТЯЛО: леко
ПОСЛЕВКУС: сочна киселинност

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Копи Лувак - арабика

Копи Лувак - арабика

Копи Лувак е едно от най-скъпите кафета в света, главно заради уника..

64,24 лв.

Свързани статии

Защо Coffee Religion
При първaта си среща с бленда наречен Coffee Religion, несъмнено и първосигнално ще усетите загадъчното около това кафе. Името му е забулено в мистерия само при произнасянето му на ум… а това любопитство, което ще се прокрадне в мислите ви преди да се докоснете до аромата му ще ви държи в приятно и трескаво нетърпение…Coffee Religion е бленд, създаден от Dabov Specialty Coffee, балансиран между сладостта, аромата и тялото на четири от най-реномираните ферми производители на кафе в..
В търсене на истината за Етиопското кафе
Днес ще ви разкажем за необикновеното етиопско кафе, известно с невероятния си и запомнящ се вкус.За да може обаче да разберете „специалното” за това кафе, трябва да се върнем малко или доста назад във времето.В тази връзка искам да спомена, че за едно кафеено храстче са нужни поне 3 години, за да достигне пълна зрялост и да дава хубави плодове.Сега си представете тези 3 години наложени върху времева линия от 200 хиляди години, които в човешките представи са огромно като „количество” време..

Коментари към "Доминиканска република - Лос Лириос"

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..