Индонезия Гайо Маунтин

Индонезия Гайо Маунтин

Ние открихме най-благородното кафе сред вулканите на планинската верига, простираща се по северозападния бряг на острова Суматра. Това е наистина ценен потомък на първите кафета, които холандците са засадили по тези земи преди повече от триста години.
Кафето е събрано, обработено и селектирано ръчно и притежава строга индивидуалност.
Уникалното за Индонезийските Арабики е, че заемат почетно място в еспресо смесите.
Нашето кафе e със силна индивидуалност, плодови и земисти нотки. Силно и доминантно начало с нотки на земя и дърво. 10 сек. след това като приятна изненада на преден план излизат червени и горски плодове, които се развиват и доминират дългия послевкус.
Кафетата от Индонезия/Суматра обикновено имат силно тяло и остър край, но това кафе е комбинация от зрели плодове, шоколад и какао.
Едно наистина различно кафе.
Информация за кафето:

• Държава: Суматра

• Регион: Ацех

• Фермер: малки ферми

• Местоположение: N 15°31’49.59”/W 91°51’13.03”

• Сорт: различни сортове

• Сертификати: Organic, Fair Trade, Utz Certified, JAS, и Shade Grown

• Надморска височина: 800 – 1800 m.

• Гоодишна продукция: 30 чувала

• Процес на обработка: полу-мокър (Semi-washed)

• Roast: средно ниво на изпичане. Начало на 220 градуса, цикъл от 12-13 мин.

• Препоръчваме за: филтър*****, френска преса*****, вакуум пот*****, еспресо**** и еспресо смеси****

Вкусов профил:
АРОМАТ: червени плодове, ядки
ВКУС: червени плодове, какао и шоколад
ТЯЛО: силно тяло
ПОСЛЕВКУС: дълъг, на сушени плодове и ядки

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Свързани статии

Защо Coffee Religion
При първaта си среща с бленда наречен Coffee Religion, несъмнено и първосигнално ще усетите загадъчното около това кафе. Името му е забулено в мистерия само при произнасянето му на ум… а това любопитство, което ще се прокрадне в мислите ви преди да се докоснете до аромата му ще ви държи в приятно и трескаво нетърпение…Coffee Religion е бленд, създаден от Dabov Specialty Coffee, балансиран между сладостта, аромата и тялото на четири от най-реномираните ферми производители на кафе в..
Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Ферма Моплако
Моплако е една изключителна ферма, разположена в сърцето на Етиопия в планинския регион Иргачеф – безспорно един от най-добрите региони, където може да бъде отглеждано кафе. Характерно за кафетата от региона са сладостта и аромата на цветя, който може да се забележи в повечето от кафетата, както и добре балансираното кремообразното тяло. Фермата е разположена на 1700 – 1800 метра надморска височина, което предоставя един перфектен баланс между темепература и количество валежи, от което се..

Коментари към "Индонезия Гайо Маунтин"

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..