Гватемала Лос Волканес

Гватемала Лос Волканес

Това кафе е отгледано в най-стария и известен регион за кафе – Антигуа. Обграден от 3-те вулкана Агуа, Акатенанго и Фуего, този регион е идеален за отглеждане на кафе заради вулканичната си почва.
Единият от тези вулкани Фуего (в превод – „Огън”) е активен, като от време на време разпръсква в региона вулканична пепел, която обвива почвата. Климатът е също подходящ за отглеждане на кафе със сух сезон от ноември до август и дъждовен сезон от май до октомври. Кафето е обработено чрез мокър метод и се суши на платформи на слънце.
Зърната са ръчно подбрани, а самото кафе е отгледано на 1550 метра надморска височина като бананови дървета подсигуряват сянка за отглеждането. Периодът на жътва е от октомври до март, а износът – от март до юни.


Информация за кафето:

• Държава: Гватемала

• Регион: Антигуа

• Ферма: Лос Волканес

• Сертификати: N/A

• Сорт: Катура, Катуай, Жълт бърбън

• Сорт: Катура, Катуай, Жълт бърбън

• Надморска височина: 1550 m.

• Средна годишна t°: 10-24°C

• Процес на обработка: мокър, сушене на слънце

• Печене: Сity+

• Препоръчваме за: Хемекс, филтър, кафеварка, джезве

Вкусов профил:АРОМАТ: лимон, ванилия, ядки, цветяВКУС: лешникТЯЛО: слабоПОСЛЕВКУС: балансирана киселинност


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Свързани статии

Етиопия Сидамо
Кафетата от етиопския регион Сидамо са едни от най-добрите високопланински кафета в света, отличаващи се с леко тяло и сладки плодови нотки във вкуса. Повечето кафета в Сидамо минават мокър процес на обработка и след това се сушат на слънце в т. нар. африкански легла. Този начин на обработка дообогатява аромата на кафето, давайки му възможност да придобие аромата на цветя и плодове.Кафето, което имаме удоволствието да ви предложим, сме избрали заради вкуса на тъмен шоколад, смесен със сладък пор..

Коментари към "Гватемала Лос Волканес"

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..