Ел Салвадор, Лос Пиринеос е вече при нас!

Ел Салвадор, Лос Пиринеос е вече при нас!

Новата партида кафе от фермата на Жилберто Бараона е вече при нас. Дългоочаквото елсалвадорско кафе пристигна преди броени дни. Неговото изпичане вече започна в специалната пекарна на DABOV Specialty Coffee и очакваме всеки момент да бъде налично и в нашия шоурум на ул. Любен Каравелов 58.


След намирането на правилния профил на изпичане....


Жилберто Бараона предлага всеки път различни по вкус реколти кафе, като показаните резултати са винаги положителни.

Oсновните отглеждани от него сортове са бурбон и пакамара. Той успява да култивира и експериментира със сортове като гейша, руме судан, ява, рамон и още над 70 вариации и естествени мутации.


Фермата Лос Пиринеос има зад гърба си множество отличия от престижни кафе конкурси, един от които е „Cup of Excellence“. През 2012г. кафето на Жилберто Бараона e от финалните 5 участника, с 88.79 т. Жилберто използва новаторски процеси в обработката на различните сортове. Някои от тях са актуалните в момента контролирани ферментационни процеси. Един от традиционните процеси, които употребява е така нареченият „меден процес“. Доста специфичен и трудоемък.


Новото ни кафе, Ел Салвадор, Лос Пиринеос притежава следния вкусов профил:


ВКУС: кaрaмел, стафиди, бадеми

АРОМАТ: лешник, синя слива

ТЯЛО: копринено и плътно

ПОСЛЕВКУС: сладък, портокаловаЖелаеш ли вече да го опиташ?

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

ETHIOPIA by DABOV Specialty coffee
След завладяването на множество любители на етиопските кафета, ние от DABOV Specialty Coffee, решихме да ги поставим под общ знаменател за качествено етиопско кафе. Етиопия Моплако ще запази своя вкусов профил, все така запомнящ се със сладък меден послевкус, но ще бъде част от етикета ETHIOPIA by DABOV Specialty coffee. Причината е изключителната трудност при закупуване на едно и също кафе от една и съща ферма. Сама по себе си реколтата всеки път има тънки различия. В началото на 2..
Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла Сиера?
Някога опитвал ли си истински специално кафе? Кафе, което идва от толкова далечна, екзотична страна? И кафе, което ще те пренесе далеч от ежедневието? Нещо необкновенно и строго завладяващо? Прясно изпечено от нашата пекарна DABOV Specialty Coffee, с неустоим силен аромат.... Това е Калибус Ла Сиера от сорта Гейша... ...Идващо от Гватемала и специално за теб този месец на промоционална цена. А на въпроса „Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла ..
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..

Коментари към "Ел Салвадор, Лос Пиринеос е вече при нас!"