Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители

Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители


Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа.


Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичане, аромат, дефекти, чистота на чашата, сладост, киселинност, усещане при отпиване, вкус, послевкус, баланс, цялостен облик, като се поставят точки. Фермерите, които успеят да се наредят на челните места се поставят на пиедестал. Не само че ще получат щедро възнаграждение след провеждане на онлайн аукциона, но ще променят живота си след тези постижения.


Tази година първите три места, заети от кафетата-победители са от редкия сорт Гейша.


Фермата, която е оценена с най-високи точки - 92,00 от общо 100 е Finca Don Antonio, с кафето Grupo Los Grande de Copey S.A. Процесът на обработка е меден. Региона, в който се отглежда е Таразу, Коста Рика.


Второто място се заема от фермата Volcan Azul с 90.88 точки, с кафето Fernando Castro Jimenez. фермата е с дългогодишна история, започнала в края на 19 век. Fernando Castro Jimenez е едно от най-чистите кафета в света, отглеждано в Паос Волкано, Коста Рика. Култивира се на 1200 метра надморска височина. Отново имаме меден процес на обработка.


Tретото място е за фермата Don Cayto с 90,35 точки. Печелившата кафеена продукция се казва Luis Ricardo Calderón Madrigal. Тук имаме мокър процес на обработка, а регионът на отглеждане е отново Таразу, Коста Рика.


С 89,76 точки на четвърто място се нарежда фермата Ел Диаманте. Кафето е Carlos Fernandes Morera. Процеса на обработка е анаеробичен.


На пето място, с 89,41 точки е оценена фермата Finca la Planada, с кафето Arnaldo Barrantes Zuñiga. Отглежда се в Westrn Valley, сорта е лима, а процеса на обработка е полу мокър.


Журито на Cup of Excellence Costa Rica тази година класира 29 специални кафета, които успяха да съберат над 86 точки.Онлай аукционът ще се състои на 28 юни. Очакваме го с нетърпение!


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла Сиера?
Някога опитвал ли си истински специално кафе? Кафе, което идва от толкова далечна, екзотична страна? И кафе, което ще те пренесе далеч от ежедневието? Нещо необкновенно и строго завладяващо? Прясно изпечено от нашата пекарна DABOV Specialty Coffee, с неустоим силен аромат.... Това е Калибус Ла Сиера от сорта Гейша... ...Идващо от Гватемала и специално за теб този месец на промоционална цена. А на въпроса „Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла ..
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки..

Коментари към "Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители"