Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!

Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!

Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе


Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки от 100 възможни. Миналата година след изтощителен аукцион, ние от DABOV Specialty Coffee успяхме да закупим кафето, което спечели първо място в конкурса Cup of Excellence Гватемала 2016 – Калибус Ла Сиера. Кафето е от изключително редкия сорт Гейша, неговият аромат ни връща обратно в горещите латински страни. Затова посветихме месец май на Калибус Ла Сиера и на единственото международно състезание, което оценява кафето по вкус – Cup Of Excellence.


Тази година, професионалният дегустатор Йордан Дъбов, който е част от международното жури на Cup of Excellence ще посети Коста Рика. Той ще има нелеката задача да се изправи пред поредното предизвикателство – и този път, заедно с екип от калибрирани дегустатори да избере най-специалното кафе, произведено в Коста Рика през 2017 г.! Всяка година изборът е труден. А той е такъв, защото желанието и мотивацията на фермерите да произвеждат всяка година по-вкусно и по-вкусно кафе са огромни. Всеки фермер, който представя своята сурова кафеена продукция, очаква да получи висока оценка от журито. Тази оценка се получава след многобройни дегустации и е основно решаваща за възнаграждението, което ще получат фермерите.


Искаме да напомним, че през 2015 г. именно от Коста Рика, Йордан Дъбов ни зарадва с избора си на кафето от ферма Доня Илеана, което се превърна в любимото специално кафе на мнозина. То бе спечелено след оспорвания он-лайн аукцион на финалните кафета от Cup Of Excellence. Доня Илеана имаше уникалния вкусов профил, съчетаващ неподправена сладост от сушени плодове, малини и ягоди. Казваме имаше, защото последните пакети от него са вече продадени. Очакваме незабравимият избор да се повтори и с участието си в Cup of Excellence 2017г., Йордан Дъбов да ни изненада отново толкова положително.


Да бъдеш част от Cup Of Excellence е не само престиж. Да бъдеш част от Cup of excellence e отговорност и професионално израстване на световно ниво.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафе на месец май 2017 - COE Калибус Ла Сиера
Избрахме Калибус Ла Сиера за месец май - период в годината, когато се състои най-високо оценения конкурс за кафе в света „Cup of Excellence“. Представяме ти, сега, победителят от 2016, а именно – Калибус Ла Сиера, което DABOV Specialty Coffee спечели на търг и закупи. Кафето е отгледано с много грижи и любов от фермера Серезо Помпейо, който притежава плантация в планинския район на Калибус Ла Сиера, Гватемала. Там той отглежда своето кафе, кафе, което е сорт Гейша. Кафето бе оценено ..
Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла Сиера?
Някога опитвал ли си истински специално кафе? Кафе, което идва от толкова далечна, екзотична страна? И кафе, което ще те пренесе далеч от ежедневието? Нещо необкновенно и строго завладяващо? Прясно изпечено от нашата пекарна DABOV Specialty Coffee, с неустоим силен аромат.... Това е Калибус Ла Сиера от сорта Гейша... ...Идващо от Гватемала и специално за теб този месец на промоционална цена. А на въпроса „Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла ..
Ел Салвадор, Лос Пиринеос е вече при нас!
Новата партида кафе от фермата на Жилберто Бараона е вече при нас. Дългоочаквото елсалвадорско кафе пристигна преди броени дни. Неговото изпичане вече започна в специалната пекарна на DABOV Specialty Coffee и очакваме всеки момент да бъде налично и в нашия шоурум на ул. Любен Каравелов 58. След намирането на правилния профил на изпичане.... Жилберто Бараона предлага всеки път различни по вкус реколти кафе, като показаните резултати са винаги положителни. Oсновните отглежда..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..